Energichansens Jury


Anna-Karin Kammerling

Anna-Karin Kammerling, är en svensk före detta simmare som vunnit medaljer i alla fem stora internationella simmästerskap (OS, VM-långbana, EM-långbana, VM-kortbana och EM-kortbana). Under karriären hade Kammerling världsrekordet på 50 meter fjärilssim så mycket som sju gånger. Anna-Karin är vår gästjurymedlem i år och med sin bakgrund inom simsporten representerar hon en kategori i föreningslivet som passar väl in i vår jury.

Anna-Karin Kammerling

Energichansen är ett fantastiskt initiativ där man värnar om utvecklingen i regionen med fokus på föreningslivet. Jag tycker det är en spännande form av samarbete/sponsring som Energichansen står för där man uppmuntrar till kreativitet och engagerar många människor. Föreningslivet spelar en enormt viktigt roll i vårt samhälle och sponsring och nya samarbetsformer är en förutsättning för dess fortsatta utveckling.


Elisabeth Leidinge

Elisabeth Leidinge, är en svensk fotbollstränare och före detta fotbollsspelare. Som aktiv spelare gjorde hon 112 landskamper som målvakt. Elisabeths ledaregenskaper och stora sportkunskaper samt hennes bakgrund som lagspelare gör henne till en perfekt jurymedlem. Sponsring handlar i mångt och mycket om att bidra till en sammansvetsad grupp där alla medlemmar ges lika förutsättningar att lyckas med sina mål.

Elisabeth Leidinge

-Energichansen är ett intressant sätt att få folk att tänka igenom på vilka möjligheter föreningar har att söka sponsring. Dessutom är det ett unikt tillfälle för de som går vidare till final att marknadsföra sin verksamhet, säger Elisabeth. Dessutom tycker jag det är en bra idé för Sundsvall med omnejd. Det vi satsar i Sundsvall Energi går ju tillbaka till oss som bor här! Sponsring är väldigt viktigt för många klubbar och föreningar för att överleva. Hur mycket ideellt arbete vi än lägger ner så behövs pengar alltid för att utveckla föreningar och utbilda ledare. Det kan i praktiken innebära att man inte behöver ta ut höga medlemsavgifter vilket ger fler möjlighet att delta, avslutar Elisabeth.


Susanne Bertlin

Susanne är sedan många år etablerad i Sundsvalls musikliv som professionellt arbetande sångerska och röstcoach åt artister och unga talanger. Hon har medverkat vid flertalet studio- och skivinspelningar. Susanne har stor kunskap inom kultur och känner ett stort engagemang för har ett enormt engagemang i barn och ungdomar. Hennes kunskap och omtanke passar perfekt in i vår jury.

Susanne Bertlin

- För mig är det viktigt för att få vara med och bidra på olika sätt till barn och ungdomsverksamhet. Det brinner jag verkligen för. Den här tävlingen har en bredd som jag gillar, sponsorpengar kan göra väldigt mycket för en enskild förening, vare sig det rör sig om konst, idrott eller kultur, säger Susanne. Sponsring betyder ofta väldigt mycket för en förening, dels såklart ekonomiskt men även för den uppmärksamhet man får. Det är härligt för dem som får pengar att se möjligheter och ibland är det avgörande för om man kan fortsätta sin verksamhet. Eftersom barn- och ungdomsverksamhet ofta är ideell så behövs det alltid pengar, finns alltid behov. Jag gillar särkilt att den här tävlingen riktar sig även till konst och kultur. Dom är inte så vana vid att söka sponsring, men har ofta stora behov, säger Susanne.


Christian Beijer

Christian är självklart vår representant inom konst i den här juryn. Han är konstnär, född och bosatt i Sundsvall. I början av sin karriär arbetade han som kläddesigner men övergick sedan till måleriet där han brukar kategoriseras som popkonstnär. Christian är en lokal profil som lämnat avtryck på många av våra Sundsvallsverk.

Christian Beijer

- Eftersom kultur är så viktig för oss människor, men själva kulturutövarna har det oftast väldigt svårt att få det att gå runt eller satsa på projekt, så tycker jag att det är toppen att företag och organisationer kan gå in och hjälpa till. Därför att jag tycker att det är spännande att få vara med och se hur det här utvecklas, och för att få vara delaktig i att ge glädje, säger Christian.


Magdalena Forsberg

Allas vår skidskyttedrottning Magdalena har utöver sina mästerskapsmedaljer, 87 pallplaceringar i världscuplopp: 42 segrar, 18 andraplatser och 27 tredjeplatser. Hennes stora kunnande om såväl sport som sponsring gör henne till en självklar medlem i juryn för Energichansen.

Magdalena Forsberg

- Jag tycker det är ett bra initiativ att utlysa denna tävling eftersom det engagerar många och stimulerar kreativiteten hos de som är med. Sponsring är viktigt. Inte minst för att så många som möjligt av våra unga ska få möjlighet att få hålla på med sin favorit fritidssysselsättning. Pengar behövs till verksamheterna oavsett om det är inom idrott, kultur eller konst säger Magdalena Forsberg.


Marcus Hedman

Marcus är sedan 2011 marknadschef vid Sundsvall Energi.

Marcus Hedman

- Jag tycker att det känns mycket givande att vara med och förverkliga föreningars drömmar. Sponsring är otroligt viktigt för föreningslivet. Vi vill genom Energichansen låta allmänheten vara med och påverka utvecklingen i regionen. Av den anledningen låter vi nu folkets röster vara med och bestämma hur en del av vår redan avsatta sponsringsbudget ska fördelas, säger Marcus.


Anders Jonsson

Anders Jonsson är VD vid Sundsvall Energi.

Anders Jonsson

- Energichansen är ett initiativ från Sundsvall Energi för att främja lokal drivkraft och utveckling i regionen. Vi vill med Energichansen öka förståelsen för att vi gör detta tillsammans – Tillsammans med kunderna, tillsammans med organisationerna och föreningarna vi sponsrar och tillsammans med företagets medarbetare – tillsammans med och för Sundsvall!